Het mirakel van België

Jaren geleden maakte Maarten Inghels kennis met Piet Van Haut, een meesteroplichter die zich sinds de jaren tachtig voordoet als onder andere diplomaat, directeur van Johnson & Johnson, onderzoeksrechter, administrateur-generaal van de Belgische Spoorwegen, koning der Belgen en miljardair en zodoende miljoenen ontvreemdt van banken en particulieren over heel Europa.

Na hun eerste ontmoeting laat de meesteroplichter Maarten Inghels niet meer los. Naarmate hun relatie groeit krijgt de romanschrijver een unieke inkijk in diens eindeloze fantasiewereld en interne keuken. Aangetrokken tot dit grootse personage beseft Inghels gaandeweg dat ook hij niet immuun is voor de verlokkingen van de misdadiger.

Door zijn eigen hebzucht naar een opzienbarend verhaal wordt de auteur meegesleurd in het web van fictie en grootheidswaan dat de mythomaan steeds strakker weeft.

Is deze stotterende man een zwakbegaafde of een geslepen psychopaat? Is hij een gek of een genie? Een monster of een mirakel? En hoe weet hij steeds te ontkomen?

Het mirakel van België is literaire true crime over een meesteroplichter voor wie het leven één groot theater is en een schrijver die meer dan een toeschouwer wil zijn. Een spannend en crimineel haasje-over van feit en fictie.


Roman
Uitgeverij Das Mag, 2021
436 pagina’s

Koop het boek online. ︎

Lees hieronder het eerste hoofdstuk. ︎

4 december 2021: boekvoorstelling met Katharina Smets en Behoud de Begeerte in Arenberg Antwerpen.
Poet and Vagabond
Antwerp, Belgium